Welkom

 
 

Dit wordt een internetboek met dingen om te dòèn als je in de gevangenis zit.


Zelf zit ik in Italië een gevangenisstraf uit van 3 jaar en 4 maanden.

De eerste 5 maanden in voorarrest, zat ik achter tralies en dat was saai, geestdodend en jammer van mijn tijd.

Jammer van ieders tijd, inclusief die van de bewakers.


Ik heb mij toen voorgenomen om, zodra ik bij een computer kon, een boek te maken met dingen om te doen als je in de gevangenis zit, want als je niet weet wat je kan doen, verveel je je te pletter.


In Italië kan een goede advocaat je straf om laten zetten in huisarrest en dat heb ik sinds Juli 2007 en sinds September ook mijn laptops.

Nu ben ik aan het leren hoe ik een website maak.


Dit is het resultaat tot nu toe en ik heb nog tot september 2010 de tijd om het af te maken, met aftrek voor goed gedrag tot November 2009.


Omdat gevangenen meestal geen internetaansluiting hebben in hun cel, hoop ik dat jij, die dit leest, wat pagina’s wilt printen, en die wilt opsturen aan een gevangene.

Meestal weet je toch niet wat je schrijven moet, en kom je niet verder dan wat klagen over de prijs van alles en ‘de kinderen missen je ook zo’.

Daar knapt niemand echt van op.

Stuur iemand een printje uit dit internetboek. Dan heeft ze wat om te dòèn. Daar gaat het om.


‘De maatschappij’ denkt dat ze ons straft door ons op te sluiten, maar ze straft onze mannen, vrouwen en kinderen en onze ouders en vriendinnen minstens even hard als ons.

Ons maakt het tot emotionele wrakken. Meer niet


De vrouwenvleugels zitten niet vol met criminelen, maar met goed bedoelende moeders, die geld wilden versieren voor hun kroost en ook vaak voor hun ouders, voor de reparatie van een dak van het huis, of een tandartsrekening die betaald moest worden.

Het beeld van ‘de crimineel’ of  ‘de moordenaar’ gaat niet op voor een vrouwenvleugel. Natuurlijk zijn er moordenaars . . . natuurlijk zijn er Bentleys op de Nederlandse snelwegen . . . maar zo weinig.

De meesten van ons zijn namelijk gewoon mensen.


In www.achtertralies.blogspot.com staat mijn dagboek uit de tijd dat ik in voorarrest zat. Het gaat over vrouwen wier levens we verwoesten door ze op te sluiten. En meer nog verwoesten we de levens van hun kinderen,


Maar dit terzijde. Kom op, we gaan wat doen.

 


Welkom op mijn website in oprichting

train je lijf op volle krachttrain_je_lijf_volle_kracht/train_je_lijf_volle_kracht.htmltrain_je_lijf_volle_kracht/train_je_lijf_volle_kracht.htmlshapeimage_2_link_0
train je emotie via  hoe je denkttrain_hoe_je_denkt/train_hoe_je_denkt.htmltrain_hoe_je_denkt/train_hoe_je_denkt.htmlshapeimage_3_link_0
train je aandachttrain_je_aandacht/train_je_aandacht.htmltrain_je_aandacht/train_je_aandacht.htmlshapeimage_4_link_0
hoe werkt het en waarom ?_Hoe_werkt_het/_Hoe_werkt_het.html_Hoe_werkt_het/_Hoe_werkt_het.html_Hoe_werkt_het/_Hoe_werkt_het.htmlshapeimage_5_link_0shapeimage_5_link_1
train je lijf op halve krachttrain_je_lijf_halve_kracht/train_je_lijf_halve_kracht.htmltrain_je_lijf_halve_kracht/train_je_lijf_halve_kracht.htmlshapeimage_6_link_0
metronomen op 60 bpm60_bpm/60_bpm.html60_bpm/60_bpm.htmlshapeimage_7_link_0